درباره عادات بد رژیم غذایی چه می دانید؟
عادات بد رژیم غذایی موجب می شود که فرد دچار اضافه وزن یا سوء تغذیه شود. عادات بد غذا خوردن، موجب بروز بیماری های مختلف می شود. از بیماری های شایع که در اثر داشتن عادت بد رژیم غذایی ایجاد می شود، می توان به ناراحتی های سیستم گوارشی اشاره کرد.
همچنین عادات بد رژیم غذایی موجب آسیب به تمام ارگان های بدن خواهد شد. ابتلا به بیماری کبد چرب و بیماری های قلبی – عروقی، در نتیجه استفاده از غذاهای خیلی چرب، نمونه هایی از رعایت نکردن صحیح مصرف مواد غذایی می باشد.
عادات بد رژیم غذایی مانند خوردن تنقلات در زمان تماشای تلویزیون، خوردن میان وعده های پرکالری، خوردن غذا در ظروف بزرگ، مراجعه به یخچال در نیمه های شب بعد از صرف شام، خوردن چای بعد از غذا خوردن و مصرف زیاد تنقلات می توانند، موجب اضافه وزن و چاقی شود.
استفاده از تنقلات و مواد غذایی ناسالم مانند چیپس، پفک، نوشابه های گازدار و غیره موجب افزایش وزن، افزایش قند خون، افزایش چربی خون و اعتیاد به مصرف این مواد خوراکی می شود. برخی مواقع داشتن یک برنامه غذایی یکنواخت به دلیل حذف برخی از گروه های غذایی، موجب کمبود ریز مغذی ها در بدن و کاهش کیفیت جذب غذا و سوخت و ساز بدن می شود. با ایجاد تنوع غذایی، مواد مغذی مفید برای بهبود متابولیسم بدن را فراهم کنید.
به طور کلی زیاده روی در مصرف کربوهیدرات ها، استفاده از فست فودها، استفاده نکردن از میوه ها و سبزیجات، استفاده از گوشت های نسبتا خام و نخوردن صبحانه از عادت های بد رژیم غذایی افراد می باشد.
برای حفظ سلامتی، باید عادات بد رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. داشتن سبک زندگی سالم به همراه داشتن تغذیه صحیح، بهترین راه برای کسب تندرستی می باشد. تغذیه سالم  تنها خوردن همه ی گروه های مواد غذایی نیست،  بلکه درست خوردن غذا نیز می باشد.

5 عادت بد رژیم غذایی

  • نخوردن صبحانه
  • پرخوری کردن یا مخالف آن گرسنگی کشیدن
  • خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن
  • با عجله غذا خوردن
  • غذا خوردن در زمان انجام دادن کاری

صبحانه نخوردن
برخی افراد شبها دیر می خوابند و صبح ها بدون اینکه صبحانه بخورند، به محل کار خود می روند. این افراد در طول روز تا هنگام خوردن ناهار ریزه خواری می کنند، به همین دلیل دچار اضافه وزن می شوند. همچنین دچار تنش های عصبی نیز می شوند. افرادی که در ابتدای صبح از صبحانه دارای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی استفاده می کنند، انرژی کافی برای انجام کارهای خود دارند و فرایند سوخت و ساز به خوبی در بدن آنها انجام می شود. در نتیجه دارای وزن متعادل خواهند بود.
پرخوری کردن و یا گرسنگی کشیدن
یکی از عادات بد رژیم غذایی، پرخوری کردن است. پرخوری موجب بروز بسیاری از بیماریها مانند دیابت می شود. برای رفع این مشکل، سعی کنید، تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهید ولی حجم وعده کوچکتر باشد. بر خلاف تصور عموم مردم، گرسنگی هم مانند پرخوری باعث افزایش وزن می شود. گرسنگی کشیدن باعث می شود تا بدن انسان به صورت طبیعی ذخایر چربی خود را افزایش دهد و استفاده هم نکند.
خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن غذا
همیشه توصیه شده است که فاصله بین مصرف شام تا زمان خوابیدن، حداقل 2 تا 3 ساعت باشد.
با عجله غذا خوردن
از هنگامی که فرد شروع به صرف غذا می کند، مدت زمان 20 دقیقه  لازم است تا پیام سیر شدن به مغز برسد. اگر فرد با عجله غذا بخورد، مغز فرصت کافی برای گرفتن پیام سیری را ندارد و فرد بیش از اندازه غذا می خورد. در نتیجه دچار اضافه وزن خواهد شد.

غذا خوردن در زمان انجام کار
یکی دیگر از عادات بد رژیم غذایی، خوردن غذا حین انجام کار می باشد. در زمان غذا خوردن، تمرکز فرد باید بر روی مصرف غذا باشد تا قبل از اینکه سیر شود، دست از غذا خوردن بکشد. اما وقتی فرد مشغول به کار دیگری باشد، متوجه زیاد غذا خوردن خود نمی شود.

عادات بد رژیم غذایی از نظر طب سنتی
استفاده از غذاهای سرد با هم: استفاده از غذاهای سرد با همدیگر، موجب افزایش میزان سودا و بلغم شده، در نتیجه خون غلیظ می شود. در کنار غذاهای سرد باید از مصلحات آن و یا ادویه های گرم مانند آویشن، زیره، زنجبیل، کنجد و یا خرما استفاده کنید.
استفاده از پنیر به تنهایی: در طب سنتی توصیه شده است که هیچگاه از پنیر در وعده صبحانه به صورت تنهایی استفاده نکنید. پنیر باید همراه با آویشن، سیاه دانه، گردو و یا زیره استفاده شود. مصرف پنیر به تنهایی، موجب سستی و کند ذهنی افراد به خصوص دانش آموزان می گردد.
استفاده از دوغ و ماست همراه با غذاهای حاوی گوشت: مصرف ماست یا دوغ همراه با گوشت ها، باعث ایجاد بلغم، ایجاد لک و فساد گوشت در معده می شود.
تنوع غذایی در یک وعده: خوردن چند نوع غذای مختلف در یک وعده، یکی از عادات بد رژیم غذایی می باشد. خوردن چند غذای مختلف با هم، موجب به هم خوردن تعادل آنزیم ها در سیستم گوارشی شده، در نتیجه غذا به صورت ناقص هضم می شود. مدت زمانی که هر ماده غذایی برای هضم شدن نیاز دارد، با هم متفاوت می باشد. به همین علت فرد دچار ناراحتی های سیستم گوارشی می شود.

بهترین روش ها برای ترک عادات بد رژیم غذایی

  • خوراکی های شیرین و وسوسه انگیز را در دسترس نگذارید.
  • غذا را در ظرف های کوچک تر بکشید.
  • از مصرف غذاهای پرکالری و چرب مانند فست فودها اجتناب کنید.
  • یک رژیم غذایی سالم و متنوع داشته باشید.
  • مصرف سالاد را فراموش نکنید.
  • در میان وعده ها از کاهو، هویج و میوه های تازه و رنگارنگ استفاده کنید.
  • حتما صبحانه بخورید.
  • خوابیدن حدود 6 تا 8 ساعت در شب، موجب کنترل وزن می شود.
  • حدود 1 ساعت قبل از خوابیدن،  تلویزیون تماشا نکنید و با کامپیوتر کار نکنید.
  • انجام فعالیت های ورزشی منظم داشته باشید.
  • نوشیدن مایعات در طول شبانه روز را فراموش نکنید. در هر روز حداقل 8 لیوان آب بنوشید.
  • آهسته غذا بخورید و غذا را خوب بجوید.
  • از میوه ها، سبزیجات تازه و رنگارنگ بیشتر استفاده کنید.
  • از غلات کامل استفاده کنید.
  • از غذاهای حاوی نمک یا شکر کمتر استفاده کنید.

منبع: ژارکا