افرادی که به دلیل بیماری یا ناتوانی جسمی قادر به تحرک نمی باشند و تایم زیادی را در بستر سپری می کنند، به دلیل نداشتن تحرک و نرسیدن خون به بافت های نواحی بی تحرک باعث ایجاد ضایعه پوستی یا همان زخم بستر می شود. زخم بستر اگر پیشگیری یا درمان نشود به مرور زمان باعث از بین رفتن پوست و عضله میشود. یکی از مهم ترین راه های پیشگیری و حتی درمان زخم بستر استفاده از تشک مواج می باشد.

IMG_0485.jpeg

زخم بستر از نظر درجه شدت به ۴ گروه تقسیم میشود؛

زخم درجه یک: فقط در این حالت فرد احساس فشار بیشتری در آن ناحیه می کند و یک مقدار دچار التهاب است که این شروع ایجاد زخم بستر می باشد.

زخم درجه دو: یک زخم کوچک همراه با مقدار کمی التهاب و قرمزی به چشم میخورد.

زخم درجه سه: این نوع زخم به سطح عضلات می رسد و سلول های مرده همراه با عفونت وجود دارد.

زخم درجه چهار: این نوع زخم بستر عمیق است و علاوه بر عضلات، استخوان را هم درگیر می کند.

برای خرید تشک مواج مناسب باید حتما به موارد ذیل توجه داشته باشید تا بتوانید تشک مواجی را انتخاب کنید که بیشترین کارایی را در مراقبت از بیمارتان، پیشگیری و یا احیانا درمان زخم بستر بیمار داشته باشد.

شدت و سطح زخم بستر

زخم بستر از کدام درجه و چه اندازه از سطح بدن را درگیر کرده است.

میزان تحرک

مدت زمانی که بیمار باید در تخت بستری باشد، که این زمان می تواند از چند ماه تا چند سال یا حتی باقی عمر باشد.

وزن بیمار

اصلی ترین پارامتر انتخاب تشک مواج وزن بیمار می باشد. تشک مواج ها دارای دو نوع تخم مرغی و سلولی می باشند که بر اساس وزن بیمار از آنها استفاده می شود. تشک مواج تخم مرغی مناسب برای بیماران تا حداکثر وزن ۱۲۰ کیلوگرم و تشک مواج سلولی مناسب برای بیماران بالای ۱۲۰ کیلوگرم می باشد.

                                  تشک مواج تخم مرغی

فرق تشک مواج ها فقط در وزن قابل تحمل آن هاست؟

خیر، فقط وزن تفاوت تشک مواج تخم مرغی و سلولی نمی باشد. در ادامه هر دو محصول را کاملا برایتان توضیح میدهیم.

تشک مواج تخم مرغی

همانطور که پیش تر اشاره کردیم تشک مواج تخم مرغی برای وزن های حداکثر ۱۲۰ کیلوگرم و پایین تر از آن است. معمولا تشک مواج تخم مرغی برای بیمارانی مناسب می باشد که درگیر زخم بستر درجه یک و درجه دو هستند و میخواهیم بیشتر جنبه پیشگیری داشته باشد. بنابراین زمانی که زخم بستر سطحی و مدت زمان بستری بیمار نیز کوتاه می باشد، تشک مواج تخم مرغی توضیه می شود.

                                                               تشک مواج سلولی

تشک مواج سلولی

در بالا توضیح دادیم یکی از کاربردها و دلایل استفاده از تشک مواج سلولی بالاتر بودن وزن بیمار از ۱۲۰ کیلوگرم می باشد. این تشک مواج برای بیمارانی که باید مدت زمانی زیادی را در بستر سپری کنند و دارای زخم بستر درجه سه و چهار می باشند مورد استفاده قرارمی گیرد. همانطور که از تفاوت این دو نوع تشک مشهود است، قیمت تشک مواج سلولی گران تر از تخم مرغی می باشد.

در سایت ژارکا انواع تشک مواج موجود است، از طریق لینک زیر میتوانید محصولات مواج را مشاهده فرمایید.

انواع تشک مواج

منبع: ژارکا