بالش طبی چیست؟

بالش طبی نوع خاصی از بالش ها هستند که از نظر ظاهری شبیه به کیسه هایی چهار گوش هستند. کارایی بالش طبی بسته به نوع و جنس آن متفاوت است. جنس مواد داخلی آن ها معمولا اسفنج، پنبه، الیاف، پر و... است. البته بالش طبی می تواند از جنس مموری فوم یا مموری فوم هوشمند نیز باشد که البته بالش هایی که از جنس پر هستند معمولا کمی گران تر به فروش می رسند. برخی از افراد که ناراحتی های مختلف جسمی در ناحیه ی گردن و ستون فقرات دارند بالش طبی می تواند انتخاب مناسبی برای آن ها باشد. دردهای جسمانی و آسیب های مربوط به کمر و ستون فقرات علل مختلفی می تواند داشته باشد. برخی ممکن است به دلیل ضرباتی که به آن ها وارد شده دچار آسیب و درد های گردنی شده باشند. عده ی دیگر ممکن است به علت این که در طول روز به واسطه ی شغل یا فعالیت روزمره ی طولانی مدت در شرایط سخت بدنی قرار می گیرند دچار درد و آسیب در نواحی مذکور شوند. افرادی که دچار آرتروز و دیسک هستند نیز به دلیل شدت درد ممکن است هنگام خواب دچار مشکل شوند. هم چنین برخی از بالش ها می توانند در بروز گردن درد و فشار به آن اثرگذار باشند. وقتی برای مدت طولانی از یک بالش استفاده کنید سطح آن صاف می شود و همین مسئله می تواند عاملی برای ایجاد درد و مشکل به گردن شود. یکی دیگر از مواردی که می تواند هنگام خواب به جسم شما آسیب برساند استفاده از تشک های نرم است. سعی کنید از تشک هایی که ساختار آن ها تا حد متوسطی سفت است استفاده کنید.

این کار باعث می شود گردن شما در وضعیت مناسبی قرار بگیرد. برای کاهش درد های گردنی می توانید از ماساژ نیز استفاده کنید ممکن است برای از بین بردن صافی سطحی که روی آن می خوابید از چند بالش استفاده کنید و آن ها را روی هم قرار دهید. اما این نکته را به خاطر داشته باشید که قرار دادن چند بالش روی هم نیز می تواند منجر به آسیب جسمانی به ناحیه ی گردن شما شود. دراین نوشتار بر آن هستیم تا پس از آشنایی با مفهوم و کارایی بالش طبی انواع مختلف بالش ها را نیز مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم هر کدام برای چه گروهی از افراد مناسب تر است تا میزان آسیب به نواحی گردن کمتر باشد. بالش های طبی باعث می شوند تا افراد خواب با کیفیت تری را تجربه کنند. جا دارد این نکته را خاطر نشان کنیم که کارایی بالش طبی در درد های شدید جسمانی صرفا کمک به روند درمان است و از مراجعه به پزشک متخصص نباید غافل شوید. بالش های طبی می توانند حجم فشاری که به گردن می آید را کاهش دهند.

فواید بالش طبی

کارایی بالش طبی و فواید گوناگونش سبب محبوبیت آن در میان افراد شده است. در این بخش از نوشتار فواید مختلف بالش طبی را بررسی خواهیم کرد.
1- جلوگیری از پف کردن چشم ها: استفاده از بالش طبی باعث می شود تا صبح که از خواب بیدار می شوید با چشم های پف کرده در آینه مواجه نشوید. زیرا در هنگام خواب مایعاتی که در حال پخش شدن و جا به جایی در بدن شما هستند ممکن است با تجمیع در اطراف چشم منجر به پف کردن آن شوند. وقتی شما از بالش طبی استفاده کنید چون سرتان یک مقداری بالا تر از بدن قرار می گیرد دیگر مایعات در اطراف چشم جمع نمی شوند و در واقع مانعی برای خروج مایعات از چشم فراهم می کنند تا بعد از خواب نیز دچار پف نشوید. خیلی از پزشکان به کارایی بالش طبی برای از بین بردن پف چشم اشاره می کنند. هم چنین برخی معتقدند بالش های طبی می توانند خر و پف های ناشی از قرار گرفتن نادرست سر روی بالش را نیز از بین ببرند.
2- افزایش کیفیت خواب: زمانی که از بالش طبی استفاده می کنید بدن شما از لحاظ فیزیکی در وضعیت استاندارد و مناسبی قرار می گیرد. به همین دلیل پس از بیداری دیگر با درد های ناحیه ی سر و گردن یا اطراف بازوها که ناشی از قرار گرفتن بدن در وضعیت نامناسب به مدت طولانی اند مواجه نمی شوید. زیرا باعث می شود سر شما به سمت عقب یا به سمت جلو خم نشود. با این کار در حالت استاندارد ناحیه سر و شانه در یک راستا قرار می گیرند. این شکل بدن مشابه زمانی است که جسم شما در حالت ایستاده قرار گرفته است. در این وضعیت جریان گردش خون نیز عملکرد بهتری دارد.

کارایی بالش طبی در انواع مختلف

بالش مموری فوم هوشمند: فوم های هوشمند به دلیل ویژگی منحصر به فرد خودشان وقتی به آن ها نیرو وارد می شود بلافاصله پس از برداشتن منبع نیرو به حالت اولیه ی خود بر می گردند. حساسیت نسبت به دما و تنظیم فرم بدن نیز از دیگر ویژگی های آن ها است. کارایی بالش طبی مموری فوم هوشمند یا مموری فوم هم دقیقا ناشی از ویژگی های مذکور است. زیرا این نوع از بالش به شکل بدن در می آید و باعث تحمیل فشار کمتری به سر و گردن و کلا جسم فرد می شود. معمولا افرادی که درد های شدید گردنی را تجربه می کنند این نوع از بالش های طبی را استفاده می کنند‌.
بالش محافظ گردن: کارایی بالش طبی محافظ گردن در مواردی است که به دلیل فعالیت های طولانی روزمره قصد آن را دارید که انحنای طبیعی گردن خود را برگردانید. بنابراین میزان استفاده از این بالش نیز طولانی و مناسب خواب نیست. حین فعالیت می توانید نهایتا بیست دقیقه از آن استفاده کنید.
بالش گردن: کارایی بالش طبی گردن حفاظت از مهره های گردن شماست و با زیر سر قرار گرفتن می توانند میزان آسیب به این ناحیه را کاهش دهند.
بالش آرتروز گردن: کارایی بالش طبی آرتروز گردن در واقع کاهش درد های گردنی و کمر است. این نوع بالش دارای فوم هوشمند و فوم ماساژ دهنده است که تکیه گاهی برای گردن ایجاد می کنند.
بالش علفی: این بالش ها که نقششان پوشش دهندگی ناحیه ی گردن است از پوسته ی دانه ها ساخته شده اند.
بالش میکروبی: بالش طبی از نوع میکروبی که محل پیدایش آن کشور ژاپن است نقش بسیار مهمی را در محافظت از ناحیه گردن ایفا می کند.
بالش دور گردنی یو شکل: کارایی بالش طبی دور گردنی که ظاهرش به شکل حرف یو در انگلیسی است کاهش فشار وارده به گردن شما و رفع انقباض عضلات این ناحیه است. این بالش های دور گردنی زمانی که شما در ساعت های کاری طولانی پشت سیستم نشسته اید یا مشغول رانندگی با مسافت طولانی هستید می تواند کمک کننده باشد‌. در حالت های مختلفی می توانید از این بالش ها استفاده کنید اما اگر برایتان امکان پذیر است برای بالا بردن کارایی آن در حالت خوابیده بالش را زیر گردن خود قرار دهید. این بالش ها هم می توانند از نوع بادی یا فومی باشند.
هم چنین بالش های طبی مخصوص زانو درد، نشستن، بارداری، تنگی نفس و بغلی نیز وجود دارند تا در شرایط خاص از آن ها استفاده کنید.

نکاتی که هنگام استفاده از بالش های طبی باید در نظر بگیرید
هنگام خرید یادتان نرود پشت محصول که نوع آن نوشته شده است را بخوانید. شما باید بالش طبی را انتخاب کنید که متناسب با وضعیت جسمانی شما بهترین انتخاب برایتان باشد. کارایی بالش طبی هنگام خرید در اولویت است. در صورت ابهام حتما از فروشنده محصول کمک بگیرید تا شما را در خصوص کارایی و نوع آن راهنمایی کند. با توجه به کارایی بالش طبی و جنس مواد داخلی آن ممکن است قیمت آن نیز متفاوت باشد. همان طور که در مقدمه ی بحث اشاره کردیم این نوع از بالش ها می توانند جنس های مختلفی داشته باشند. مثلا برخی از جنس پلی استر یا پر هستند و برخی هم از جنس مموری فوم یا مموری فوم هوشمند ساخته شده اند. بالشی که از جنس پر باشد معمولا انعطاف پذیر تر و نرم است در صورتی که بقیه جنس ها ممکن است انعطاف کمتری داشته باشند. به نظر می رسد بالش هایی که جنس آن ها از فوم مموری هوشمند است انتخاب مناسب تری باشند و به سلامتی و درمان شما نیز کمک بیشتری کنند. هم چنین یکی دیگر از مسائلی که باید در خصوص جنس بالش به آن توجه کنید این است که اگر به مواد خاصی حساسیت دارید حتما به توضیحاتی که پشت محصول نوشته شده است دقت کنید تا در هنگام استفاده از آن دچار حساسیت نشوید.
نکته دیگر این که وقتی بالش را پر می کنید سفت می شود و این سفت تر شدن رابطه ی مستقیمی با پرتر کردن آن توسط شما دارد. مثلا اگر جزء کسانی هستید که همیشه به پهلو می خوابید بهتر است بالش را پر کنید تا سفت شود اما اگر شب ها به پشت می خوابید می توانید از بالش های معمولی هم استفاده کنید. برخی از افراد هستند که روی شکم خود می خوابند این دسته از افراد اگر از بالش های نرم استفاده کنند فشار کمتری به گردن آن ها وارد می شود.

برای خرید و بررسی انواع بالش های طبی در سایت ژارکا کلیک فرمایید.

منبع: ژارکا