اندروید یا آی او اس؟ کدام را انتخاب کنم؟
کدام بهترند؟ اندروید یا آی او اس؟ در حقیقت برای اینکه بدانید کدام یک را به دیگری ترجیح می دهید، نیازی به قرعه کشی ندارید. ساده ترین و هم چنان کارآمدترین روش تهیه فهرستی از نیازها به ترتیب اولویت است. با ما همراه شوید تا شما را با ویژگی های هر کدام آشنا کنیم. بعد از اینکه ویژگی های هر کدام از این دو سیستم برجسته را مطالعه فرمودید، ببینید که کدام یک به اولویت های تان نزدیک تر است. با این ترفند ساده در این مقایسه می توان جانب یکی را به زیان دیگری گرفت و انتخاب نهایی خود را قطعی کرد. پس همراه ما باشید تا شروع می کنیم.
یک مرور کلی: اندروید یا آی او اس؟
پیش از پرداختن به پاسخ اندروید یا آی او اس؟ مروری کلی بر این دو سیستم عامل داشته باشیم. بیشتر موبایل های گوشی با دو سیستم عامل آندروید یا آی او اس کار می کنند. اندروید محصول شرکت گوگل است. در توسعه این سیستم گوگل تنها نبوده و یک همکار داشته است. البته سهم گوگل در این فرایند پیچیده بیشتر از آن همکار بوده است. نام این همکار توسعه دهنده، شرکت Open Handset Alliance می باشد. تاریخ تولد سیستم عامل اندروید 23 سپتامبر 2008 است. آی او اس را شرکت اپل در 29 جولای 2007 طراحی کرده و در توسعه آن از هیچکس هم کمک نگرفته است.
در نگاه اول اندروید شباهت زیادی به ساختار رایانه دارد. کاربری و خصوصیات این سیستم عامل موبایلی در مقایسه با سیستم عامل آی او اس این شباهت را در ذهن مقایسه کننده می آفریند. با این حال به سادگی نمی توان به این نتیجه رسید که کاربری سیستم عامل اندروید ساده تر از آی او اس است. چرا که ای او اس در قسمت های دیگری از طراحی خود، کاربران را راضی تر نگه می دارد.

سفارشی کردن: اندروید یا آی او اس؟
در این بخش از مقاله اندروید یا آی او اس؟ به سفارشی کردن در این دو سیستم می پردازیم. در بخش سفارشی سازی به نظر می رسد که اندروید پیشتازتر است. شما به سادگی می توانید هر تغییر خواسته شده ای را در اندروید اجرا کنید. یعنی هر کدام از بخش های تشکیل دهنده سیستم عامل تان را با خواسته ها و انتظارات تان سازگار نمایید. این ویژگی فوق العاده، در تبدیل گوشی موبایل تان به یک وسیله کاملا شخصی شده کمک زیادی می کند. فضای خصوصی تان نیز با این امکان بزرگ تر می شود.
شرکت اپل در این زمینه کوتاهی کرده است و در پاسخ به پرسش اندروید یا آی او اس؟ در اینجا باید با تاکید بگوییم اندروید! در واقع سیستم عامل آی او اس، قابلیت سفارشی سازی سخت و محدودی دارد. شما تنها در وضعیت های کاملا ویژه و خاصی می توانید بخش هایی از فضای کاربری تان را با خواسته های تان تطبیق دهید. می توان گفت که اپل به کاربران آی او اس به صراحت می گوید که تنها با قانون من باید کار کنید. این خودکامگی تکنولوژیک در ساختار کلی این سیستم عامل کاملا دیده می شود.
اپن سورس یا کلوز سورس
در ادامه پاسخ به پرسش اندروید یا آی او اس؟ به بخش مهم دیگری می پردازیم. شرکت گوگل اندروید را به شکل منبع باز یا اپن سورس با شفافیت کامل انتشار داده است. می توان این کار را عملی جسورانه برای یک شرکت غول آسا و جهانی تفسیر کرد. در مقابل شرکت اپن بر همان پنهان کاری پیشین خود اصرار می ورزد و سیستم عامل آی او اس خود را به صورت منبع (متن) بسته منتشر ساخته است.

ابزارک ها
در بخش دیگری از مسابقه کدام بهتر است : اندروید یا آی او اس؟ به بخش ابزارک های می رسیم. خوشبختانه امتیاز این دو سیستم در این بخش با هم یکسان است. سیستم عامل اندروید به کاربر اجازه و امکان دسترسی به همه ابزارک ها را البته به جز صفحه قفل فراهم می کند. سیستم عامل آی او اس نیز همین رفتار را با کاربران خود در پیش می گیرد. در این محصول اپل نیز می توانید به همه ابزارک ها به جز لاک اسکرین دسترسی داشته باشید.
انتقال فایل اندروید یا آی او اس؟
در ادامه پرسش اندروید یا آی او اس؟ به انتقال فایل ها می رسیم. در سیستم عامل اندروید به سادگی می توانید فایل های تان را انتقال دهید اما در سیستم عامل آی او اس این سادگی را نمی یابید. اندروید این دسترسی را با یک پورت USB در اختیارتان می گذارد. گوگل پا را از این هم فراتر گذاشته است و کاربر را قادر می سازد که با برنامه Android File Transfer بدون نیاز به یو اس بی فایل هایش را انتقال دهد. در آی او اس این فرآیند سخت تر است. شما برای انتقال برنامه ها به iTunes Desktop نیازمندید. برای انتقال عکس ها هم برنامه ای در کار نیست. همه را باید از پورت USB انتقال دهید.

مرورگر اینترنت اندروید یا آی او اس؟
مرورگر گوگل همان Google Chrome (گوگل کروم) معروف است. البته سیستم عامل اندروید با همه مرورگرهای دیگر نیز سازگاری دارد و بسته به سلیقه تان می توانید از هر کدام برای وب گردی در فضای بی انتهای اینترنت استفاده کنید. مرورگر آی او اس هم مرورگر Safari است. در اینجا هم شما هر مرورگری که دلتان خواست را می توانید به عنوان پیشفرض تان اختیار کنید. با این تفاوت که در سیستم عامل آی او اس فرقی نمی کند که چه مرورگری انتخاب کنید، همیشه موتور رندر شما Safari خواهد بود.
زبان ها
در بررسی قابلیت ها در اندروید یا آی او اس؟ به قسمت زبان ها می رسیم. یکی از برتری هایی که اندروید به iOS دارد، قابلیت پشتیبانی از زبان ها در آن است. در اندروید از 100 زبان زنده در جهان پشتیبانی می شود و در آی او اس به تنها 40 زبان اکتفا شده است.
پیام و تماس اندروید یا آی او اس؟
تماس و پیام مهم ترین بخش ها برای کاربران اند. گوگل مسیج و برنامه های دیگری مانند دیسکورد، Google Duo، واتساپ، فیسبوک، اسکایپ با هر دو سیستم عامل برای پیام و تماس سازگارند. برنامه‌های iMessage و FaceTime برای تماس و پیام به سیستم عامل آی او اس اختصاص دارند.
اپ استور
به کدام فروشگاه می روید؟ اندروید یا آی او اس؟ هر دو سیستم عامل اندروید و آی او اس فروشگاه خاص خود را راه اندازی کرده اند. فروشگاه Google Play فروشگاه اختصاصی اندروید است. در آنجا بیشتر از دو میلیون برنامه رایگان و پولی عرضه شده است. اپل نیز برای سیستم عامل خود فروشگاه Apple App Store را راه انداخته است. در این فروشگاه برنامه های کمتری برای دانلود گذاشته شده است. تعداد برنامه های فروشگاه اپل اپ ستور به یک میلیون برنامه کاربردی می رسد.
مدیریت فایل ها
در اندروید شما امکان مدیریت فایل ها و برنامه ها را با برنامه فایل منیجر به صورتی گسترده دارید. گوگل هیچ محدودیتی بر سر راه شما نگذاشته است. در سیستم عامل آی او اس برنامه Files البته در iOS 12 به بالا به شما این امکان را می دهد. اما باز بنا به سنت محدود کننده اپل، باز دایره دسترسی شما محدود و تنگ است.

بک آپ گرفتن از ویدیوها و عکس ها
در این بخش به قسمت مهمی از مرور خود در روند پاسخ به اندروید یا آی او اس؟ رسیدیم. در سیستم عامل اندروید پشتیبان گرفتن از فایل ها محدودیتی ندارد. با برنامه Google Photos و دراپ باکس، هر چقدر بخواهید می توانید از ویدیوها و عکس های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. در سیستم عامل آی او اس شما تا 5 گیگابایت و با استفاده از iCloud می توانید از عکس‌ها و ویدیوهای تان بک آپ بگیرید. اگر فضای ذخیره بیشتری بخواهید باید از iCloud  اشتراک بخرید.
امنیت
آپدیت های امنیتی در آی او اس و اندروید ویژگی های خاص خودشان را دارند. این شکل از آپدیت به تناوب در اندروید انجام می شود. با این حال برخی از تولید کنندگان با تاخیر این آپدیت ها را انجام می دهند یا به کلی از آنها جا می مانند. به همین خاطر مشاهده می شود که برخی گوشی های اندرویدی همچنان با سیستم های امنیتی قدیمی کار می کنند. در آی او اس این روند کمی پیچیده تر است. به دلیل پیچیدگی دانلود از اپل اپ استور و امنیت سخت گیرانه فایل های iOS هر گاه امنیت iOS به خطر بیفتد شرکت اپل به انتشار آپدیت ها اقدام می کند.
خدمات ابری
به یکی از مهم ترین خدمات این دو سیستم عامل در روند پاسخ به اندروید یا آی او اس؟ رسیده ایم : فضای ذخیره سازی یا فضای ابری. حجم فضایی که در سیستم اندروید برای ذخیره سازی در اختیار کاربرانش قرار می دهد متفاوت است. تا 15 گیگابایت آن رایگان است. این فضای رایگان در Google Drive دسترس پذیر است. برای 100 گیگابایت باید مبلغ 2 دلار در ماه بپردازید. یک ترابایت آن نیز قیمتی معادل 10 دلار در ماه دارد. میزان ذخیره سازی رایگان در iCloud 5 گیگابایت است. اگر خواهان یک فضای 50 گیگی هستید باید یک دلار در ماه پرداخت کنید. 200 گیگ هم به مبلغی معادل 3 دلار در ماه نیاز دارد. اگر هم این فضا برای ذخیره سازی اطلاعات تان کافی نیست و به دنبال فضای یک ترابایتی هستید باید مبلغی معادل 10 دلار در ماه بپردازید.

کدام سریع ترند؟ اندروید یا آی او اس؟
اندروید یا آی او اس؟  کدام سریع ترند؟ اندروید و آی او اس در سرعت با هم رقابت تنگاتنگی دارند. با این حال سیستم آی او اس در آخرین نسخه اش، سرعتی بهبود یافته را به نمایش گذاشت. تراشه های اسنپدراگون گوشی های اندرویدی در رقابت با تراشه های سری A گوشی هایی که با سیستم iOS کار می کنند کمی از نفس افتاده به نظر می رسند.
نتیجه گیری
در پایان کدام بهترند؟ اندروید یا آی او اس؟ همانطور که دیدیم هر کدام از این دو سیستم عامل در بخشی از قابلیت ها بهتر از رقیب خود عمل کرده است. برای اینکه خرید خوبی داشته باشیم بهترین راه تهیه فهرستی از خواسته هاست. ببینید چه ویژگی هایی برای شما اولویت به حساب می آیند. اگر سرعت مهم است قطعا آخرین نسخه های گوشی های اپل برای شما خوبند. اما اگر قابلیت سفارشی سازی اولویت است قطعا اندروید بهترین گزینه برای شماست. در واقع همانطور که تاکید کردیم مرجع نهایی قضاوت درباره برتری های این دو سیستم شما هستید.

منبع: ژارکا